Home   Gedichten   PlezierigeToppers     Ringtones   Nieuwsbrief   Contact   Link me
 
menu humor
Home
Moppen
Funtexten
Spreuken
Funstuff
Games
Filmpjes

plaatjes
Fun plaatjes
Animaties
Mooie plaatjes
Wallpapers
Bodypaints
Optische illusies
Allerlei plaatjes
KunstPosters
FilmPosters

extras

Gratis
Geld verdienen
Prijsvragen
Film
Online virusscan
Muziek
PC Downloads
Webplezier
DownloadPlezier
E-card sturen
Typetest
Lovetest
Meer extras

specials en feestdagen

Gedichten
Valentijn
Moederdag
Vaderdag
Sinterklaas
Kerst
Pasen
Mobile fun
MSN-Pret
Autospecial
Vakantie
Voetbal
Schnappie
Native American

advertenties


download films, games en software

ringtonestips voor webmasters
Sylconia Hosting
Webcenter
Gratis Tools
Website-Promotie
Webbouw
TemplateMonster
SubmitWolf
Geld verdienen
Smileyzone
FreeWebTemplates

 

 

 

Upgrade

Upgraden naar nieuwe software is niet altijd aan te raden. Alvorens een nieuwe versie te installeren van een programma dat dagelijks gebruikt wordt, moet men zich er steeds vooraf van vergewissen dat die nieuwe versie compatibel en zonder bugs is. Hier volgt het verhaal van een vriend die er voor koos een nieuwe versie te installeren.

Hij verving zijn programma Vriendinnetje 12.4 door Echtgenote 1.0. Ongelukkig genoeg bleek dat dit programma erg hoge eisen stelde aan zijn systeem, en weinig ruimte over liet voor andere toepassingen. Tot zijn verbazing creëerde het programma sub-programma's Kinderen 1.0 en Kinderen 1.1, hinderlijke en dure parasietprogramma's, zeker het eerste jaar, en niet verwijderbaar. Uiteraard waren geen van deze problemen vermeld op de verpakking of in de readmefile; andere gebruikers hadden hem nochtans gewaarschuwd voor mogelijke problemen, maar hij sloeg deze 20 waarschuwingen in de wind.

Bovendien start Echtgenote 1.0 automatisch op bij het aanzetten van het systeem, en houdt het alle andere activiteiten nauwlettend in de gaten. Dit is niet uit te schakelen. Nog een irritant punt is dat het programma de uitvoering van andere vitale programma's zoals Voetbal 4.3 en Pintje Drinken 7.5 bij volledig belet. Enkel bij tientallen 'Retry' pogingen wil Echtgenote 1.0 zeer af en toe de uitvoering van deze nuttige programma's toelaten, maar dit is zeer uitzonderlijk.

Bij de installatie van Echtgenote 1.0 heeft de gebruiker geen enkele controle over de uitgevoerde procedures en blijkt nadien opgescheept te zitten met ongevraagde en ongewenste 'plug-ins' zoals Schoonmoeder 2.5 en Zwager bèta.

Suggesties voor een nieuwe versie werden overgemaakt aan de leveranciers van Echtgenote 1.0.

Zie hier enkele nuttige opties, die een volgende versie zou moeten bevatten:

- een optie 'do not warn again'

- een toets 'minimize' om het programma naar de achtergrond te verwijzen

- een toets 'Ignore'

- een 'Uninstall' procedure die de gebruiker in staat stelt het programma ten allen tijden volledig te verwijderen, zonder dat daar 'Divorce Errors' uit voortvloeien.

- een 'Restore' optie om de seksuele routines te reactiveren die bij de upgrade van Vriendinnetje 12.4 naar Echtgenote 1.0 verloren zijn gegaan.

OPGELET, Echtgenote 1.0 bevat een nare bug waarover we het nog niet gehad hebben: als U namelijk Maîtresse 1.1 wilt installeren vooraleer U Echtgenote 1.0 verwijdert , zal deze laatste Uw programma MS Money wissen alvorens zichzelf te verwijderen. In dat geval zal Maîtresse 1.1 niet meer willen starten wegens onvoldoende systeem recources. Om deze bug te omzeilen kunt U het volgende proberen: installeer Maîtresse 1.1 op een ander systeem dan datgene waar Echtgenote 1.0 op draait. Zorg er verder voor dat U nooit enige verbinding maakt tussen deze twee systemen, want Maîtresse 1.1 kan routines bevatten die de werking van Echtgenote 1.0 belemmeren.

Voor mijzelf is het ondertussen duidelijk, ik wil alle problemen van Echtgenote 1.0 niet meemaken en heb besloten het bij Vriendinnetje 12.4 te houden. Nochtans zijn daar ook nadelen aan verbonden; zo kun je namelijk Vriendinnetje 12.5 niet installeren zonder eerst Vriendinnetje 12.4 te verwijderen. Bovendien werkt de 'Uninstall' optie niet vlekkeloos en blijven er nadien nog sporen van het vorige programma over, zoals vergeten Ondergoed.dll bestanden en Foto-s.ini bestanden.

Kijk daarom goed alvorens een programma te installeren. Probeer, indien mogelijk, een back-up te behouden die altijd inzetbaar is bij eventuele problemen.


 


Extra Tip: Download onze eigen Toolbaar met dagelijkse prijsvragen plus antworden.

Copyright © 2001 - 2006 De Pleziersite All Rights Reserved. Disclaimer